26 / 05 / 2024


Două filme românești, selectate la Festivalul de la Cannes

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/04/2024

Filmele românești „NASTY” și „Trei kilometri până la capătul lumii” vor fi prezentate anul acesta la
Festivalul de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. 
Astfel, lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, este inclus la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, la categoria concurs.
Pelicula prezintă povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Atunci când părinții sunt confruntați cu un adevăr pe care nu sunt în stare să îl înțeleagă, dragostea necondiționată pe care acesta ar trebui să o primească de la ei dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție.
Acest lungmetraj a fost filmat, la finalul anului trecut, la Sfântu Gheorghe și Dunavăț. Din distribuția filmului fac parte actorii Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Valeriu Andriuţă, Adrian Titieni, Ingrid Micu-Berescu, Richard Bovnoczki, Alina Berzunţeanu și Vlad Brumaru.
De asemenea, și documentarul „NASTY” despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, a fost inclus în selecția Festivalului de la Cannes. Filmul regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu va putea fi urmărit în secțiunea «Proiecții Speciale» din Programul Oficial.
Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 14-25 mai.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *