26 / 05 / 2024


Dosarul DNA despre Ferma Dacilor închis în martie va fi redeschis. În 2019, ISU Prahova făcuse o chermeză chiar la pensiunea pe care trebuia să o controleze – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 27/12/2023

Secția militară a DNA a clasat în martie 2023 un dosar care privea modul în care funcționa Ferma Dacilor fără autorizație de incendiu. DNA va redeschide acest dosar după ce pensiunea a ars din temelii marți, au declarat surse judiciare.

În 2019, la pensiunea care a ars a fost organizata o masă de protocol oferită chiar de conducerea Inspectoratului Județean de Urgență (ISU) Prahova, potrivit acelorași surse.

În anul 2020, pensiunea a fost amendată pentru că funcționa fără autorizație de securitate la incendiu.

ISU Prahova a anunțat oficial marți, după incendi, că la Ferma Dacilor ”a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”.

Patru adulți și un copil au murit într-un incendiu masiv care a cuprins marți dimineață pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova. Un alt adult și doi copii sunt dispăruți. Pensiunea, care nu avea autorizație de incendiu, a ars în întregime.  La momentul la care au ajuns pompierii, persoanele de la parter reușiseră să iasă din imobil.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *