15 / 08 / 2022


Donald Trump l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper / O mișcare cu multe semne de întrebare | .News

Donald Trump / sursa: flickr Secretarul de Stat al Apărării, Mark Esper, a fost destituit luni după 16 luni în…

De redactia , in Actualitate , at 10/11/2020

Donald Trump / sursa: flickr
Secretarul de Stat al Apărării, Mark Esper, a fost destituit luni după 16 luni în fruntea Pentagonului, relația sa fiind una tumultoasă cu irascibilul Donald Trump, potrivi AFP.
Președintele a anunțat că succesorul acestuia va fi Christopher C. Miller, în prezent directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului, potrivit AFP.
„Sunt bucuros să anunţ că respectatul director al Centrului Naţional pentru Combaterea Terorismului, Christopher C. Miller, (confirmat în unanimitate de Senat), va fi secretar interimar al Apărării, cu efect imediat. Chris va face o treabă foarte bună. Mark Esper şi-a încetat activitatea. Aş vrea să îi mulţumesc pentru activitate”, a declarat Donald Trump prin Twitter.
Demiterea lui Esper i-a nedumerit pe specialișt, fiind vorba de o cutuma americană care spune că președintele învins nu ia decizii majore până la depunerea jurământului de către noul șef al statului.
Fost coleg de clasă la West Point Military Academy al influentului ministru de externe Mike Pompeo, Mark Esper, în vârstă de 56 de ani, nu a fost prima alegere a președintelui după demisia zdrobitoare a lui Jim Mattis la sfârșitul anului 2018.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: