19 / 01 / 2022


Doliu în spațiul românesc din Cernăuți ~ InfoPrut

Un mare pedagog și om de cultură din Cernăuți, Elena Piligaci, președintele Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Regiunea…

De redactia , in Magazin , at 20/11/2020

Un mare pedagog și om de cultură din Cernăuți, Elena Piligaci, președintele Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Regiunea Cernăuți, autoare de manuale școlare, fondatoare a Consiliului Național al Românilor din Ucraina, participant activ la viața comunității românilor din Ucraina, a trecut la cele veșnice.

Asociația pe care o conducea avea ca scop coordonarea eforturilor pentru păstrarea identității etnice și lingvistice, realizarea de activități comune pentru sprijinul întregii comunități românești din Ucraina, notează Bucpress.
A scris manuale pentru copiii români, cărți, recomandări metodice, a organizat simpozioane și întruniri didactice, a coordonat activități metodice la nivelul regiunii. A avut o poziție pro-activă și verticală în cadrul luptei pentru drepturile românilor din Ucraina și păstrării limbii materne în școli. Era mereu preocupată de soarta micuților românași, fiind pasionată de didactica în clasele primare. Dragostea față de copii era o calitate aparte a ei, care o ținea mereu cu inima deschisă, mereu optimistă.
S-a îmbrăcat în doliu întreg spațiul românesc din actuala regiune Cernăuți.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: