23 / 09 / 2021


Doi tineri turci, eroi în atacurile teroriste din Viena – s-au aruncat în fața gloanțelor pentru a salva o femeie și un polițist

Doi tineri sunt considerați eroii atacului terorist din centrul Viena. Ei s-au aruncat în fața gloanțelor pentru a salva o…

De redactia , in Internațional , at 05/11/2020

Doi tineri sunt considerați eroii atacului terorist din centrul Viena. Ei s-au aruncat în fața gloanțelor pentru a salva o femeie și un polițist.

„Prietenul meu și cu mine am știut ce să facem. Nu a existat altă opțiune decât să ajutăm”, spune Mikail Özen, citat de kurier.at.
Cei doi bărbați de origine turcă, Mikail Özen și Recep Gültekin, nu au ezitat și au sărit imediat în ajutorul victimelor atacului. Ei l-au ajutat pe un ofițer de poliție rănit grav de gloanțele atacatorilor.

Cei doi se pregăteau să meargă la o ultimă cafea, în oraș, înainte de impunerea carantinei. Deodată, au auzit împușcături. „Oamenii zăceau pe pământ, alții fugeau plini de sânge”, a descris scenele Özen.
Cei doi prieteni erau pe punctul de a-și parca mașina pe Schwedenplatz când au auzit împușcăturile. Recep Gültekin a văzut o femeie întinsă pe jos, a fugit din mașină și a mers pentru a o ajuta, spune prietenul său. Gültekin a fost, la scurt timp, împușcat de unul dintre islamiști.
„Atacatorul a tras în el. Recep a reușit să se salveze la timp, făcând un salt”, a povestit Özen. Cei doi au mers la cea mai apropiată secție de poliție și au povestit ce li s-a întâmplat. Gültekin a putut, de asemenea, să ofere o descriere a atacatorului.
Ei l-au ajutat și pe unul dintre polițiștii răniți în timpul atacului.
„Am văzut un polițist întins pe pământ, sângerând. Am știut imediat ce să facem, nu a existat altă opțiune decât să ajutăm”, spune Özen. Cei doi bărbați l-au dus pe polițist la ambulanță.
Cei doi eroi sunt apreciați pe rețelele de socializare pentru actul lor de curaj

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: