13 / 07 / 2024


Doi cercetători din R. Moldova, în top 2% mondial al celor mai renumiți savanți

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/11/2023

Fizicienii Ghenadi Korotcenkov și Denis Nica au intrat pentru al treilea an consecutiv în clasamentul mondial (Top 2%) al celor mai renumiți savanți. 
Cei doi cercetători sunt reprezentanți ai comunității științifice de la Universitatea de Stat din Moldova (USM).
Pprofesorul Ghenadi Korotcenkov a contribuit semnificativ la dezvoltarea și înțelegerea mecanismului de funcționare a senzorilor de gaz pe bază de oxizi metalici. Fizicianul este autor a peste 700 de publicații științifice și este singurul savant din Republica Moldova lucrările științifice ale căruia au fost citate mai mult de 16 000 de ori. Profesorul este de asemenea autor și editor a peste 70 de cărți, publicate de editurile internaționale: Elsevier, CRC Press, Momentum Press, Springer și altele. El este permanent invitat în comitetele organizatorice ale diferitor conferințe științifice internaționale, informează USM.
Profesorul Denis Nica este cunoscut pentru contribuțiile semnificative aduse la dezvoltarea teoriei proprietăților fononice și a conductibilității termice a nanostructurilor semiconductoare multistrat și a grafenului. Împreună cu colegii săi din Statele Unite ale Americii, Republica Moldova și Germania, profesorul a publicat un șir de articole științifice în cele mai prestigioase reviste internaționale cu factor de impact înalt, inclusiv Nature Materials, Nature Communications, Reports on Progress in Physics, Advanced Functional Materials, Nano Letters, ACS Nano, Physical Review B și altele. În anul 2014, Denis Nica a publicat un articol științific privind proprietățile termice ale grafenului laminat, în coautorat cu Laureatul Premiului Nobel pentru fizică Konstantin Novoselov. Lucrările științifice ale profesorului Nica au fost citate de peste 11 000 de ori.
Evaluarea din acest an a fost făcută de Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *