14 / 06 / 2021


Dodon visează la „liniștirea” oricărui protestatar ~ InfoPrut

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, recomandă conducerii Republicii Moldova să se abţină de la declaraţii pe tema situaţiei politice din Federaţia…

De redactia , in Opinii , at 07/02/2021

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, recomandă conducerii Republicii Moldova să se abţină de la declaraţii pe tema situaţiei politice din Federaţia Rusă, acolo unde au avut loc proteste de stradă în susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi. Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova este „stat neutru, nu trebuie să luăm partea nimănui în această luptă geopolitică”, notează Adevărul.

„Acum se dă o luptă geopolitică foarte serioasă. Dacă noi o să avem minte şi înţelepciune să ne ţinem departe de această luptă politică, va fi mai simplu să supravieţuim. Dacă o să încercăm să facem pe plac unui moş sau unui strămoş din Europa sau SUA, asta n-o să facă nimic pentru cetăţenii noştri”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale de pe Facebook „Preşedintele IIgor Dodon răspunde”.
Întrebat cum comentează aplicarea forţei de către poliţia rusă faţă de manifestanţii paşnici care protestează în susţinerea opozantului rus Aleksei Navalnîi, Igor Dodon a sugerat că în SUA şi în unele state europene la fel se aplică forţa împotriva protestatarilor.  
„Dacă e să condamnăm aplicarea forţei, de ce nu condamnăm aplicarea forţei în Franţa? Aţi văzut cum poliţiştii din Franţa liniştesc protestatarii? Sau violenţa în Capitoliu, în Washington, când au fost împuşcaţi mortal unii protestatari? Dar de ce toţi tăceau? Unde e presa liberă care trebuia să se ridice în apărarea democraţiei? Sau ceea ce se întâmplă în Austria, în Viena, în ultimele zile. Dacă suntem aşa de sinceri în apărarea drepturilor omului, haideţi să fim egali cu toţi, dar nu selectivi. Acestea sunt standarde duble”, a spus liderul PSRM.
În cadrul aceleiași emisiuni, Dodon a atacat cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare, despre care a spus că se cred mare patrioți, dar n-au venit acasă de 15-20 de ani.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: