23 / 01 / 2022


Dodon, speriat de vaccinul din Vest ~ InfoPrut

Igor Dodon a declarat, pentru presa rusă, că este dispus să se vaccineze împotriva COVID-19, însă doar cu vaccinul rusesc,…

De redactia , in Opinii , at 06/01/2021

Igor Dodon a declarat, pentru presa rusă, că este dispus să se vaccineze împotriva COVID-19, însă doar cu vaccinul rusesc, Sputnik V și recomandă cetățenilor R. Moldova să se vaccineze doar cu vaccinul rusesc. Dodon şi-a motivat decizia prin faptul că nu are încredere în vaccinurile dezvoltate în Occident, notează Adevărul.

„Eu sunt gata să mă vaccinez, dar am spus de nenumărate ori că doar cu vaccinul rusesc. Nu am încredere în aceste surogate occidentale, care au fost făcute rapid numai pentru a demonstra că nu doar ruşii au vaccinul, dar îl au şi ei. Este ca pe vremea Războiului Rece, când a avut loc o cursă a înarmărilor. Au văzut că Rusia a făcut un vaccin eficient, au dezvoltat şi ei rapid ceva şi au spus că şi ei îl au. Nu intenţionez să risc cu asta. Recomand tuturor cetăţenilor care intenţionează să se vaccineze să o facă doar cu vaccinul rusesc”, a declarat Igor Dodon pentru TASS.
Fostul președinte al R. Moldova a precizat că deja a vorbit cu oficiali ruşi despre posibilitatea oferirii vaccinului Sputnik V şi Republicii Moldova, în primele luni ale anului 2021.
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, s-a ocupat intens de promovarea vaccinului Sputnik V, prezentându-l drept sigur şi eficient. El a susţinut în august că una dintre fiicele sale a luat parte la studiul clinic al acestui vaccin şi că aceasta s-a simţit în general bine. Liderul rus făcea aceste declaraţii înainte de a omologa Sputnik V, deşi nu trecuse prin toate fazele de testare.
Rusia şi-a început campania de vaccinare în masă sâmbătă, la Moscova, cu categoriile considerate expuse, cum ar fi persoanele de peste 60 de ani şi personalul medical.
Mai mulţi oameni de ştiinţă au exprimat îngrijorări faţă de viteza cu care Rusia a omologat Sputnik V şi şi-a lansat campania de vaccinare în masă,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: