23 / 06 / 2021


Dodon, recunoscător Armatei ruse, care „asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului” ~ InfoPrut

La 29 de ani de la începutul războiului moldo-rus, preşedintele PSRM, Igor Dodon, exprimă recunoştinţă misiunii de pacificare de pe…

De redactia , in Opinii , at 03/03/2021

La 29 de ani de la începutul războiului moldo-rus, preşedintele PSRM, Igor Dodon, exprimă recunoştinţă misiunii de pacificare de pe Nistru, care „asigură pacea şi liniştea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”. Declaraţia a fost făcută de Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, în Ziua comemorării celor căzuţi în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, împreună cu deputaţii Parlamentului din partea Partidului Socialiştilor am mers în oraşul Vadul lui Vodă unde am depus flori pe podul de pe Nistru, aşa cum facem în fiecare an, începând cu 2012. Am adus un omagiu victimelor şi am subliniat faptul că evenimentele tragice din anul 1992 ce ţin de conflictul transnistrean au devenit cea mai sumbră şi mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova”, a scris Dodon.
Totodată, fostul președinte al R. Moldova a subliniat că evenimentele tragice din 1992 au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova.
„De asemenea, suntem recunoscători forţelor de menţinere a păcii, care asigură pacea şi liniştea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani”, a mai menţionat fostul preşedinte.
Acesta i-a îndemnat „pe toţi politicienii să se abţină de la astfel de declaraţii şi acţiuni care ar putea provoca escaladarea situaţiei de pe Nistru”.
Războiul moldo-rus a izbucnit pe 2 martie 1992. Încetarea focului a avut loc la 21 iulie 1992, după semnarea unui acord dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.
La război au participat aproximativ 28.000 de combatanţi, militari şi rezervişti ai Armatei Naţionale, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne  şi Serviciului de Informaţii şi Securitate, sute de voluntari şi civili. Şi-au pierdut viaţa circa 400 de cetăţeni, iar aproape 1.200 au fost răniţi. Acest conflict s-a soldat şi cu persoane dispărute, inclusiv din rândul populaţiei civile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: