19 / 06 / 2021


Dodon, recomandare socialistă pentru președintele R. Moldova: „Ceea ce fac eu acum, la Moscova, trebuie să facă Maia Sandu”

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, i-a recomandat președintelui Maia Sandu să meargă la Moscova să ceară vaccin…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/04/2021

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, i-a recomandat președintelui Maia Sandu să meargă la Moscova să ceară vaccin de la ruși. Totodată, fostul șef de stat a menționat că socialiștii nu pot admite alegeri parlamentare anticipate în condiții de pandemie. 
„Noi nu ne temem de alegeri anticipate! Parlamentul trebuie dizolvat și va fi dizolvat, însă nu putem admite alegeri în condiții de pandemie, când țara arde. Ceea ce fac eu acum, la Moscova, trebuie să facă Maia Sandu. Să urce în avion și să meargă în toate țările și să se roage: „dați-ne vaccin!”, dar să nu stea mândră în clădirea prezidențială. Iată de ce noi trebuie să amânăm alegerile cu câteva luni, în care să stabilim drept prioritate procurarea vaccinurilor și stabilizarea situației”, a declarat Igor Dodon.
Încercând să justifice faptul că deputații socialiști au votat pentru instituirea stării de urgență, care conform legislației în vigoare nu permite dizolvarea Parlamentului de la Chișinău, liderul PSRM a aruncat din nou toate vina asupra președintelui Maia Sandu.
„Dacă Republica Moldova ar fi avut azi un Guvern cu drepturi depline, starea de urgență nu era necesară. Maia Sandu blochează numirea unui Guvern și astfel a fost nevoie de a acorda atribuții suplimentare Comisiei pentru Situații Excepționale și Guvernului, ca să poată gestiona criza provocată de pandemia COVID-19. Eu sunt categoric împotriva unui lockdown total. Unele restricții sunt și vor fi, dar nu putem vorbi despre închiderea oamenilor în casă sau închiderea întreprinderilor, acest lucru va pune pe brânci economia națională. Mai mult chiar, Guvernul poate în starea de urgență să vină cu suport pentru oameni, iar acest lucru trebuie făcut acum”, a mai spus Dodon.
Amintim că de fapt, la 25 martie 2021, a doua tentativa de votare a Guvernul la Chișinău a eșuat, deoarece deputații socialiști și cei ai Platformei „Pentru Moldova” au părăsit ședința Parlamentului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: