15 / 08 / 2022


Dodon, învinuit că acțiunile lui ar fi dus la majorarea tarifelor la energia electrică

Procuratura Generală de la Chișinău a anunțat că luni, 27 iunie 2022, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/06/2022

Procuratura Generală de la Chișinău a anunțat că luni, 27 iunie 2022, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost pus oficial sub învinuire în dosarul penal denumit ,,Energocom”.  
El este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în anii 2008-2009, când era ministrul al Economiei și Comerțului de la Chișinău.
Mai exact, Igor Dodon, din poziția pe care o avea la acel moment, ar fi eliberat avizul în baza căruia, în mai 2008 a fost semnat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, în condițiile în care SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu 29%.
„Urmare a acțiunilor nominalizate, statului în persoana SA ,,Energocom” i-au fost cauzate daune în proporții deosebit de mari în valoare de  11 927 173 dolari, echivalentul a 123 957 916 lei moldovenești, mijloace bănești care au fost transferate ulterior pe conturile unor companii off-shore. Concomitent, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică, afectând drepturilor consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale de la Chișinău.
Potrivit procurorilor, în cadrul audierilor de astăzi, Igor Dodon „nu și-a recunoscut vina în săvârșirea faptei de care este învinuit, menținând declarațiile date în calitate de bănuit”.
Astfel, în privința fostului șef de stat a fost menținută măsura procesuală de constrângere sub formă de obligarea de a se prezenta la organul de urmărire penală.
Amintim că Igor Dodon se află în arest la domiciliu, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită într-un alt dosar penal.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: