22 / 06 / 2021


Dodon îi stabilește Maiei Sandu deadline-uri: Până pe 1 februarie să numească un prim-ministru ~ InfoPrut

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, cere ca Maia Sandu să înainteze un candidat pentru funcția de prim-ministru până…

De redactia , in Opinii , at 26/01/2021

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, cere ca Maia Sandu să înainteze un candidat pentru funcția de prim-ministru până pe 1 februarie.

Prezent în cadrul unei conferințe de presă, liderul PSRM, Igor Dodon,i- a adus un șir de acuzații noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu, acuzând-o că încalcă Constituția și amenințând cu viitoare inițiative la adresa acesteia.
„Maia Sandu deja încalcă Constituția și hotărârile Curții. Hotărârea CC din luna august anul trecut spune foarte clar că după consultările cu fracțiunile parlamentare, președintele țării este obligat să înainteze candidatura la funcția de prim-ministru. În aceste condiții, PSRM cu cea mai mare fracțiune, cerem în mod categoric desemnarea unei candidaturi la funcția de prim-ministru până pe data de 1 februarie. De ce până pe 1 februarie? Pentru că pe 1 februarie se deschide sesiunea parlamentară. Noi pregătim mai multe inițiative, inclusiv care se vor referi și la actualul președinte. De aceea are timp. Sunt două săptămâni, apucați-vă de lucru”, a declarat Dodon.
Cabinetul de miniştri și-a încheiat activitatea, ca urmare a demisiei comunicate de prim-ministrul Ion Chicu, care a anunţat că va asigura interimatul doar până la 31 decembrie 2020. În aceeași zi, Maia Sandu a anunțat pe Facebook că Aureliu Ciocoi, actualul ministru de externe, va asigura interimatul funcției de premier.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: