15 / 06 / 2021


Dodon, decizie finală cu privire la votul pentru Guvernul Gavrilița

„Nu vom vota, săptămâna viitoare, Guvernul Gavriliță și aceasta este o decizie definitivă”. Declarația a fost făcută de Igor Dodon,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 06/02/2021

„Nu vom vota, săptămâna viitoare, Guvernul Gavriliță și aceasta este o decizie definitivă”. Declarația a fost făcută de Igor Dodon, care a adăugat că aceasta este poziția sa, pe care a discutat-o și cu deputații socialiști
„Așa că doamna Gavrilița, puteți fi sigură că săptămâna viitoare premier nu deveniți”, a mai menționat liderul PSRM.
Fiind întrebat cum va proceda Partidul Socialiștilor în cazul în care, în cea de-a doua tentativă, va fi înaintat un alt candidat, Igor Dodon a răspuns că PSRM va vota un guvern doar dacă va fi reprezentat în acesta. „În caz că programul nostru, integral sau parțial, se regăsește într-un program de guvernare, reprezentanți PSRM sau reprezentanți profesioniști pe care PSRM i-ar susține, atunci are sens să votezi un guvern, dar așa care este sensul? De aceea, rămân pe poziția pe care am menționat-o anterior, cel mai probabil vom avea alegeri anticipate în luna iunie ”, a mai spus liderul PSRM.
Totodată, sursa crede că structura Parlamentului de la Chișinău se va schimba după alegerile anticipate. Astfel, unele partide vor dispărea din Legislativ, iar altele vor avea șansa să se promoveze. „Dacă după alegeri nu va fi majoritate parlamentară, atunci din nou vor fi două soluții: sau discuți pentru a găsi un compromis în interesul cetățenilor sau mergi iar la alegeri parlamentare anticipate. (…) În cazul acesta, am putea avea un nou blocaj în Parlament, care ne-ar costa 110-120 de milioane de lei, pentru că atât costă alegerile parlamentare anticipate”, a specificat Dodon.
Liderul socialiștilor nu a pierdut nici de această dată ocazia să o atace pe Maia Sandu și a insinuat că la anticipate s-a ajuns din cauza actualului președinte al R. Moldova, care „pentru a obține mai multe fotolii pentru deputații din partidul său nu a vrut sa meargă la discuții cu partidele”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: