21 / 05 / 2022


Dodon, de teamă să nu își piardă electoratul, anunță interzicerea unionismului ~ InfoPrut

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, că va interzice partidele unioniste în R. Moldova și în acest…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/09/2020

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, că va interzice partidele unioniste în R. Moldova și în acest sens va iniția procedura de modificarea a Constituției care prevede că astfel de partide sunt legale. 

„Nu mi-am retras ideea privind interzicerea partidelor unioniste. Acele partide care pledează pentru lichidarea statalității R. Moldova trebuie să fie în afara legii. Eu nu sunt împotriva cetățenilor care cred altfel, ei cred că Moldova trebuie lichidată, aceasta este opinia lor și au dreptul la opinie. Dar nu partidele care sunt finanțate de stat să pledeze pentru lichidarea statalității R. Moldova. Pentru aceasta trebuie să modificăm Constituția. Este un articol la sfârșit care spune că statalitatea R. Moldova poate fi lichidată prin referendum. Aceasta este o bombă cu efect întârziat pe care au pus-o la începutul statalității noastre deputații din primul Parlament. Cel mai probabil noi anul viitor vom ieși cu aceste modificări și vom scoate această sintagmă”, a declarat Igor Dodon.
Pe 29 iulie, peședintele Igor Dodon a semnat Decretul privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională.
Inițiativa a fost criticată de autori ai Constituției, politicieni și analiști politici.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: