23 / 09 / 2021


Dodon, acuzat de înaltă trădare de stat. Se cere interdicția de a mai candida pentru spionaj în folosul rușilor ~ InfoPrut

Deputații din Primul Parlament al Republicii Moldova fac apel către deputaţii actualului Parlament să iniţieze procedura de acuzare şi de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/09/2020

Deputații din Primul Parlament al Republicii Moldova fac apel către deputaţii actualului Parlament să iniţieze procedura de acuzare şi de demisie a lui Igor Dodon şi să intervină pe lângă Comisia Electorală Centrală să examineze temeinic, mai întâi, decizia Curţii Constituţionale cu privire la demnitarii suspectaţi de corupţie, apoi să hotărască, dacă şeful statului, implicat direct în acte de corupţie, mai are dreptul să fie înregistrat în competiţia pentru un alt mandat prezidenţial.

„Pe parcursul celor aproape patru ani de mandat, președintele Igor Dodon s-a îngrijit exclusiv de îmbogăţirea personală, de lustruirea propriei imagini, de „propăşirea” Partidului Socialiștilor și de salvarea ortacilor săi de urmărire penală. În toţi aceşti ani el i-a umilit pe toți cetăţenii într-un hal fără de hal. În mod deosebit, Igor Dodon s-a remarcat prin acţiunile sale de insultare a memoriei, onoarei şi demnităţii celor care au desprins Republica Moldova de la imperiul rus, numit Uniunea Sovietică, și ale celor care au apărat cu arma în mână suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială de invazia criminalilor separatişti.
În mod sfidător, ignorând statutul de „garant al Constituţiei”, le aduce onorul prin depunere de flori la mormântul celor care în 1992 au declanşat războiul de la Nistru şi au omorât sute de patrioţi ai neamului şi oameni nevinovaţi. Mai mult decât atât, preşedintele Dodon îşi permite să-l primească cu onoruri la reşedinţa de la Condriţa pe Vadim Krasnoseliski şi să-l mai şi numească „preşedintele Transnistriei”, recunoscând astfel regimul separatist de la Tiraspol.”, se arată în declarație.
De asemenea, deputații mai scriu că Dodon „a exclus sfidător aliniatele fundamentale, care fixează originea noastră etnică, limba vorbită, istoria dramatică a dezmembrării naţionale şi demască actele de cotropire şi de deznaţionalizare a teritoriului dintre Prut şi Nistru”.
Astfel, deputații din primul Parlament al R. Moldova le solicită actualilor legislatori să iniţieze procedura de acuzare şi de demisie din înalta funcţie a lui Igor Dodon.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: