23 / 01 / 2022


Documentarul „Colectiv”, desemnat drept cel mai bun film străin, de către criticii din SUA

„Colectiv”, documentarul românesc în regia lui Alexander Nanau, despre incendiul devastator produs în 2015 în clubul bucureştean cu acelaşi nume,…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 10/01/2021

„Colectiv”, documentarul românesc în regia lui Alexander Nanau, despre incendiul devastator produs în 2015 în clubul bucureştean cu acelaşi nume, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi foarte mulţi tineri au fost răniţi, a fost desemnat drept „Cel mai bun film străin”, de Societatea Naţională a Criticilor de Film (National Society of Film Critics – NSFC) din SUA, formată din 60 de critici de la mai multe publicaţii prestigioase.

Pelicula „Colectiv”, propunerea României al Premiile Oscar 2021, a primit premiul pentru cel mai bun film străin, cu 38 de puncte, după cum informează Libertatea.ro.

NSFC, prezidată de criticul de la Los Angeles Times Justin Chang, a ales filmele anului 2020 în noaptea de sâmbătă spre duminică,

Sursa citată mai scrie că documentarul românesc a mai fost nominalizat şi la categoria „Cel mai bun film de non-ficţiune”, însă nu a reuşit să-şi adjudece trofeul, terminând pe a treia poziţie, cu doar 22 de puncte, după „Time” (46 puncte) şi „City Hall” (28).

Libertatea aminteşte că documentarul s-a bucurat şi în luna decembrie de aprecierile criticilor. Cei din Boston l-au plasat pe locul 1 la categoria documentare, în timp ce Asociaţia criticilor din Los Angeles a aşezat documentarul Time pe 1 şi Colectiv pe 2. Ambele titluri au figurat şi în lista de filme care l-au impresionat pe Barack Obama în 2020, mai arată sursa citată. De altfel, şi în România a fost cel mai vizionat film pe HBOGo în 2020.

Societatea Naţională a Criticilor de Film din SUA este formată din 60 de critici ai unor publicaţii reputate din Los Angeles, Boston, New York, Philadelphia şi Chicago, precum Wall Street Journal, Los Angeles Times sau the New Yorker.

Cel mai bun film din 2020 a fost desemnat drama „Nomadland”,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: