20 / 09 / 2021


Disperarea fermierilor! Iepurii și tanymecus au distrus cultura de floarea soarelui în zona Nădlac, județul Arad

Fermierii din Nădlac județul Arad au ajuns la disperare, fiindcă floarea soarelui a fost devorată de iepuri și resemănată chiar…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 27/07/2021

Fermierii din Nădlac județul Arad au ajuns la disperare, fiindcă floarea soarelui a fost devorată de iepuri și resemănată chiar și de trei ori. De fapt, aceasta problemă este mult mai veche, deoarece în fiecare an urecheații invadează terenurile, dar așa cum a fost în primăvara acestui an nu s-a mai întâmplat. Din suprafața cultivată în proporție de 40% a fost distrusă de iepuri. În plus și tanymecus face ravagii, mai ales acum că au fost interzise tratamentul cu neonicotinoide.

Floarea soarelui întoarsă de trei ori

”Avem o invazie de iepuri peste terenurile de floarea soarelui și au mâncat tot. Nimeni nu îi poate opri. Probabil este ultimul an când mai cultivăm floarea soarelui, în primul rând, din această cauză. Nu se mai poate, fiindcă fermierii au costuri imense și nu ai cum să le prinzi pe rozătoare”, a declarat Kelo Milan, președintele Cooperativei agricole Fermierul Nădlăcan.

”Iepurii au distrus culturile de floarea soarelui. Au mai rămas puține hectare neatinse. Avem fermieri care au semănat de mai multe ori și tot fără floare au rămas că iepurii au lovit de fiecare dată. Ei au pus de două ori floare, iar a treia oară, porumb. Pierderile sunt mari. Vă dați seama cu seceta pe care o avem acum în zonă ce șanse mai au cei care au semănat de două sau trei ori”, a adăugat Gheorghe Porubski, președintele Asociației Țăranul Nădlăcan.

Din păcate fermierii spun că nu există nicio soluție care să dea roade împotriva acestor dăunători. Oamenii nu au găsit nicio metodă ca să țină animalele la distanță de culturi. Ei au încercat să împrăștie pe câmp unele substanțe repelente care să îi deranjeze pe iepuri atunci când încep să mănânce floarea soarelui, oferindu-le un gust amar atunci când o rod,

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: