18 / 06 / 2021


Disney+ a blocat accesul copiilor la animaţiile „Pisicile aristocrate” şi „Dumbo” din cauza unor scene cu „prejudecăţi rasiale” (VIDEO)

Platforma de streaming Disney+ a blocat accesul copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme clasice de animaţie, „Pisicile aristocrate”, „Dumbo”…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 28/01/2021

Platforma de streaming Disney+ a blocat accesul copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme clasice de animaţie, „Pisicile aristocrate”, „Dumbo” şi „Peter Pan”, pentru că unele scene ar ilustra stereotipuri ori prejudecăţi rasiale.

Potrivit site-ului Digi24.ro, înainte de a fi luată această decizie, în octombrie anul trecut, cei de la Disney au hotărât ca unele filme care ar putea avea conţinut cu prejudecăţi rasiale, să fie însoţite de avertismente referitoare la „descrierile negative” prezente în respectivele animaţii.

„Acest program include prejudecăți rasiale, descrieri negative şi tratament necorespunzător aplicat unor persoane sau obiceiuri. Aceste stereotipuri erau greşite atunci (n.r. la apariția animațiilor) şi sunt greşite şi acum. În loc să înlăturăm acest conţinut, vrem să recunoaştem că el are un impact nociv, să învăţăm din acest lucru şi să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”, se arată într-o informare transmisă de compania Disney, potrivit aceleași surse.

Reprezentanţii companiei au explicat şi de ce au fost selectate aceste filme. În „Pisicile Aristocrate”, scena considerată rasistă este de câteva secunde, când felinele cântă „Everybody wants to be a cat”, iar la un moment dat apare o pisică care cântă la pian cu beţe chinezeşti și, spre deosebire de celelalte animale, are dinţii mari şi ochii alungiţi.

„Pisica este o caricatură rasistă a persoanelor asiatice care afişează trăsături stereotipe exagerate, de genul ochilor oblici şi dantura proeminentă. Pisica are un foarte strident accent englezesc şi o voce care aparţine unui actor alb, în timp ce cântă la pian cu beţişoare chinezeşti”, au scris cei de la Disney, care adaugă că versurile batjocoresc limba chineză şi tradiţii din Shanghai sau Hong Kong.

În animaţia „Dumbo” problema ar fi o scenă cu un grup de ciori pe al cărui lider îl cheamă Jim Crow,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: