15 / 06 / 2021


Directorul OMS: Raportul anchetei despre originile noului coronavirus va fi publicat după 15 martie

Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care în luna ianuarie a călătorit la Wuhan, în China, pentru…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 06/03/2021

Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care în luna ianuarie a călătorit la Wuhan, în China, pentru a realiza o anchetă despre originile pandemiei de COVID-19, va da publicităţii raportul său în săptămâna de după 15 martie, a anunţat directorul OMS, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

”Echipa lucrează atât la raportul final, cât şi la un rezumat, din care înţelegem că vor fi publicate simultan în săptămâna cu 15 martie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit remarcilor făcute joi în faţa delegaţilor ţărilor membre.

”Ştiu că numeroase ţări membre sunt nerăbdătoare să vadă raportul” şi ”la fel şi eu, bineînţeles”, a adăugat directorul general al OMS.

Acesta a promis să ofere prioritate statelor membre ”înaintea publicării” şi să le expună concluziile.

Iniţial, OMS a spus că echipa de experţi va difuza rapid un raport preliminar înaintea raportului final. Acest proiect de document preliminar a fost abandonat în cele din urmă în luna februarie, dar fără să fie oferite explicaţii reale.

Pe parcursul unei lungi conferinţe de presă desfăşurate la Wuhan la sfârşitul misiunii, experţii au expus diferitele ipoteze de lucru despre modalitatea în care virusul care provoacă COVID-19 trece de la animal la om.

Aceştia păreau să excludă ipoteza potrivit căreia virusul ar fi putut scăpa din institutul de virologie din Wuhan, aşa cum afirmase guvernul Donald Trump, spunând că este o ipoteză extrem de improbabilă.

Dar directorul general al OMS a revenit la scurt timp asupra discursului, afirmând că ”toate ipotezele rămân pe masă” pentru a explica originea pandemiei.

O schimbare care a produs o oarecare confuzie şi s-a adăugat la scepticismul afişat în ceea ce priveşte această misiune de numeroase ţări,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: