19 / 06 / 2021


Dilemă la Chișinău: Separatiștii de la Tiraspol s-au răzgândit?

Reprezentanții separatiștilor de la Tiraspol nu au vrut să discute despre scoaterea posturilor de control instalate ilegal în Zona de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 24/01/2021

Reprezentanții separatiștilor de la Tiraspol nu au vrut să discute despre scoaterea posturilor de control instalate ilegal în Zona de Securitate. Paradoxal, dar refuzul acestora vine, la scurt timp, după ce autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană anunțau despre decizia de a elimina posturile respective. 
La întrunirea săptămânală a Comisiei Unificate, delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția privind problemele stringente din Zona de Securitate și a propus pe agenda ședinței subiecte importante vizând prezența ilegală a posturilor „grănicerești” și abuzurile structurilor de forță din stânga Nistrului care încalcă drepturile fundamentale ale omului.
Inițiativele respective au fost sprijinite de către reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în Comisie, dar au întâmpinat „îndârjirea exponenților Tiraspolului”. „Aceștia de mai mult timp se opun includerii pe ordinea de zi a problemelor care tensionează continuu situația în Zona de Securitate și pe care ei le consideră cu trufie că nu ar ține de competența Comisiei Unificate de Control”, a informat Biroul Politici de Reintegrare.
În lipsă de consens, ordinea de zi nu a fost aprobată, iar din acest motiv ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control nu a fost deschisă. Pentru a nu periclita totalmente activitatea Comisiei, părțile s-au înțeles să desfășoare o ședință extraordinară, cu doar două subiecte pe agendă.
Amintim că anterior, așa-numita administrație de la Tiraspol a anunțat că a decis să elimine posturile de control pe care le numește „de carantină” și care au fost instalate unilateral la hotarul administrativ sub pretextul măsurilor epidemiologice în contextul răspândirii noului coronavirus.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: