20 / 09 / 2021


Diagnosticată cu cancer la doar 33 de ani, o tânără din Oradea are nevoie de ajutor! (FOTO)

O tânără în vârstă de 33 de ani din Oradea are nevoie de ajutor, după ce a fost diagnosticată cu…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 13/09/2021

O tânără în vârstă de 33 de ani din Oradea are nevoie de ajutor, după ce a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, iar starea ei de sănătate s-a complicat, din cauza chimioterapiei. Ca să se facă bine, ea face tratamente costisitoare în Franţa şi lansează un apel la adresa oamenilor de bine să o ajute.

Diagnostic crunt

Anca Georgiana Hanga a aflat că are cancer de col uterin în luna mai a acestui an, după un control de rutină. A fost un şoc, după cum a mărturisit chiar ea BIHOREANULUI, mai ales că îşi făcea analizele anual şi nu ştia să aibă probleme de sănătate.  

„Mi s-a spus că am cancer de grandul 2/3 cu metastaze şi că este o formă foarte agresivă. Nu am înţeles de ce nu s-a văzut nimic în trecut, nu ştiu ce nu a fost bine! Chiar nu-mi explic!”, povesteşte tânăra.

A început tratamentul la scurt timp, a făcut chimioterapie la un spital privat din Oradea, dar procedura i-a atacat rinichii. La îndemnul tatălui ei, ORL-ist stabilit în Franţa, a plecat acolo la tratamente.

Operată la rinichi

„Au fost cele mai oribile dureri! Îmi creştea creatinina în sânge, semn că e problemă la rinichi, şi mi se spunea că nu beau destulă apă! A văzut un urolog, prieten de-al tatălui meu, rezultatele analizelor şi a zis să merg urgent, că e posibil să rămân fără rinichi. Am făcut insuficienţă renală. El m-a operat, la începutul lunii august, iar azi îi datorez o pereche de rinichi”, spune Anca, aflată încă în Torcy, nu departe de Paris.

Dar tumora canceroasă este încă acolo, iar tânăra trebuie să continue şi tratamentele pentru a o „bombarda”. Nu este deloc uşor,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: