25 / 09 / 2023


Dezvăluiri pe scena politică de la Chișinău: Păcatele lui Dodon de vremea în care era ministru al Economiei

Mihai Popșoi, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate a prezentat astăzi public mai multe acțiuni ale președintelui Dodon de vremea în care…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/09/2020

Mihai Popșoi, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate a prezentat astăzi public mai multe acțiuni ale președintelui Dodon de vremea în care era ministru al Economiei, prin care acesta ar fi prejudiciat statul cu sume mari de bani.
„De la o vreme,  Igor Dodon spune că este politician de un an de zile. El se face că uită că a fost președinte 3 ani nu a făcut nimic, cum l-a slujit pe Plahotniuc. El uită de perioada când a fost deputat și tot l-a slujit pe Plahotniuc, dar cel mai mult Dodon vrea să uite de perioada când era ministru al Economiei. Vreau să vă prezint 13 păcate ale acestuia din perioada respectivă, or astăzi este o frumoasă aniversare- 14 ani de când Dodon a devenit ministru al Economiei”, a precizat Mihai Popșoi.
Potrivit parlamentarului, printre acțiunile făcute de Dodon în perioada 2006-2009 se numără: ruinarea și vânzarea pe nimic a Hotelului Național lui Vlad Plahotniuc, concesionarea și privatizarea bunului public „Casa Sărbătorii”, privatizarea și vinderea la preț de nimic a Complexului hotelier „Codru” către Vlad Plahotniuc, privatizarea bunului național restaurantul „La Izvor” și a sanatoriului „Moldova” din Odessa, precum și privatizarea unui teren de peste 10 ha „Grădina Moldovei”, care ajunge tot pe mâna lui Plahotniuc.
Sursa a vorbit și despre instituirea monopolului la MetalFeros. „Prevederile legislative, care au permis crearea monopolului pe acest segment, au fost promovate de Igor Dodon pe când era ministru al economiei, iar director financiar la Metal Feros era nașul său de cununie, Sergiu Catana.  În ultimii opt ani, Metalferos și-a schimbat de cel puțin trei ori directorul, dar niciodată directorul financiar. Catană a fost numit în funcție în anul 2007 la puțin timp după ce Igor Dodon a devenit ministru al Economiei. De atunci și-a păstrat postul, chiar dacă compania era controlată de Plahotniuc”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: