17 / 04 / 2024


Dezastru în Spania

By redactia , in Internațional , at 27/10/2023

După vestul și nordul Europei, a venit rândul Spaniei să fie răvășită de furtuni violente

Furtuna Aline, care a adus rafale puternice de vânt și ploi abundente, este urmată acum de furtuna Bernard, care va intra în Spania în această duminică, 22 octombrie.
Acest eveniment meteo pune în pericol peste douăzeci de provincii din unsprezece regiuni, conform prognozei agenției meteorologice de stat (Aemet).
Anunțurile de avertizare sunt de două tipuri: „galben”, pentru riscuri moderate, și „chihlimbar”, pentru riscuri semnificative.
Noua furtună va afecta în special liniile de coastă din Huelva și Cadiz, unde duminică va fi activată o alertă „chihlimbar” pentru vânt și fenomene de coastă. Se așteaptă rafale de vânt puternice de până la 90 de kilometri pe oră în aceste zone, conform centrului de control al serviciilor de urgență 112 Andalucía.
Alerta chihlimbar pentru aceste zone va fi activată de la ora 14 până la miezul nopții pentru coasta Huelva și cu o oră mai târziu, la ora 15, pentru coasta Cadizului și strâmtoarea Gibraltar. Această alertă este valabilă doar pentru zona de coastă, datorită condițiilor meteorologice specifice. De asemenea, se va emite o alertă „chihlimbar” pentru vânturi puternice în zonele Ronda și Antequera din provincia Malaga, cu efect între orele 15:00 și miezul nopții.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *