22 / 06 / 2024


Destinații turistice din R. Moldova, incluse într-o aplicație internațională ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 03/11/2023

Locurile turistice din Republica Moldova au fost incluse în aplicația internațională „SmartGuide”, care va dezvolta și digitaliza oferta turistică a țării. În acest context, pe 31 octombrie a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului privind implementarea aplicației.
„Republica Moldova devine din ce în ce mai atractivă pentru turiștii străini, odată cu includerea țării noastre în această platformă internațională. Astfel, țara noastră se apropie de punctul în care își va ocupa locul binemeritat printre destinațiile de top din Europa de Est”, a specificat directorul interimar al Oficiului Național al Turismului, Valentin Ceban.
În cadrul evenimentului au fost acordate premii bănești autorilor celor mai populare ghiduri. Astfel, au fost vizate destinații turistice din municipiile Chișinău, Cahul, Bălți, UTA Găgăuzia, Galeria Colecțiilor Petru Costin, raioanele Ialoveni, Soroca, Edineț, Cantemir și Ungheni.
Potrivit ministerului, Republica Moldova a apărut ca destinație turistică în aplicația SmartGuide, iar cei 500 000 de utilizatori au acces la informație despre locațiile care merită să fie vizitate. Ghidul audio al Republicii Moldova a fost elaborat în cadrul proiectului „Managementul inteligent al destinaților și infrastructura de ghid digital inovator pentru dezvoltarea turismului durabil în Republica Moldova.”

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *