22 / 06 / 2021


Despre ce au discutat secretarul de stat al DRRM și rectorul Universității de Stat din Moldova

Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, a avut astăzi o întâlnire cu Igor Șarov,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/03/2021

Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, a avut astăzi o întâlnire cu Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova. 
În cadrul întrevederii, secretarul de stat de la București s-a referit la experiența acumulată în Republica Moldova care îi va permite să contribuie la o mai mare vizibilitate și la apropierea dintre cele două state prin proiecte comune în domeniul educațional, social și cultural.
„Consider că USM este acea platformă solidă care poate avea un loc central în promovarea imaginii României, iar beneficiile vor fi resimțite de toți actorii. În această perioadă dificilă pentru întreaga lume este mai important ca niciodată ca România să fie aproape de Republica Moldova și să promoveze proiecte care să întărească relația deosebită dintre cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Adrian Dupu.
La rândul său, Igor Șarov, rectorul USM, a subliniat faptul că parteneriatul strategic dintre România şi Republica Moldova este axa centrală a tuturor proiectelor universitare care vor fi dezvoltate. Iar consolidarea acestui parteneriat este principala preocupare a Universității de Stat din Moldova şi, în mod deosebit, a rectorului acestei instituții.
Totodată, Igor Șarov a vorbit despre proiectele de viitor, implicarea facultăților în proiecte bilaterale și activități comune, unele dintre acestea fiind, cu părere de rău, greu de realizat în acest an, ținând cont de situația pandemică.
La final, cei prezenți și-au exprimat ferma convingere într-un parteneriat de durată cu rezultate palpabile în beneficiul cetățenilor ambelor state.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: