28 / 01 / 2022


Deputați din Primul Parlament, scrisoare deschisă către Maia Sandu: Abordați problema agricultorilor la întrevederea cu Klaus Iohannis ~ InfoPrut

Mai mulți deputați din Primul Parlament de la Chișinău au adresat o scrisoare deschisă către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu,…

De redactia , in Opinii , at 04/01/2021

Mai mulți deputați din Primul Parlament de la Chișinău au adresat o scrisoare deschisă către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care cer acordarea ajutorului de urgență agricultorilor.

Deputații cer sprijinul președinților de la Chișinău și București care ar putea să medieze o adresare către conducerea Comisiei Europene privind acordarea unui sprijin financiar agricultorilor din Republica Moldova prin plata subvenției pe suprafață.
„Ne adresăm cu solicitarea de a susține în mod de urgență producătorii agricoli, care au avut de suferit anul acesta în urma tuturor calamităților naturale și a pandemiei COVID-19. Vă rugam să abordați acest subiect problema la întrevederea cu Președintele României, Klaus Johannis. Problema poate fi soluționată prin Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)”, se menționează în scrisoarea citată de tv8.
De asemenea, membrii Asociației Obștești „Parlamentul-90” subliniază că fermierii din România primesc de la 100 până la 200 euro la hectarul de teren prelucrat. În paralel, consideră că ar fi bine să se ramburseze agricultorilor și acciza la motorina folosită în agricultură, ajutor de asemenea folosit în statele membre ale UE.
Amintim că fermierii protestează de aproape o lună, iar tehnica agricolă staționează și astăzi în centru Capitalei, în semn de protest. Fermierii au cerut compensații pentru producția agricolă din categoria a II-a.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: