19 / 09 / 2021


Deputat de la Chișinău: Politica externă a Republicii Moldova este un eşec total ~ InfoPrut

Iurie Reniță, deputat în Parlamentul de la Chișinău, a declarat, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că politica…

De redactia , in Opinii , at 17/09/2020

Iurie Reniță, deputat în Parlamentul de la Chișinău, a declarat, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că politica externă a Republicii Moldova este un eșec total, „iar termenul de politică externă echilibrată este o găselniță rusească a lui Lavrov”.

„Politica externă este un fiasco, un eșec total. Așa-numita politică externă echilibrată este o găselniță rusească a lui Lavrov. Un termen pe care îl foloseşte Lavrov şi i l-a aruncat lui Dodon, care l-a prins ca pe o gogoaşă. Acest lucru ar însemna o situaţie pe care o avem, cu trupe ruse de ocupaţie”, a spus Iurie Reniţă.
Parlamentarul a menţionat că Republica Moldova este izolată, iar UE tratează R. Moldova pe măsura autorităţilor.
„UE şi România şi-au schimbat retorica şi abordarea şi ajută cetăţenii, autorităţile locale şi fac corect. Nu poţi să suţii un guvern anti-românesc, care întâmpină ajutoarele românești sub podul de la Telecentru, şi ar fi o mare eroare să îl susţii”, a mai spus acesta.
Potrivit lui Reniță, Dodon şi Chicu au încercat să monopolizeze terminarea gazoductului Iaşi-Chişinău, şi gestul premierului de la Bucureşti de a nu veni la inaugurarea acestuia a fost unul corect.
„Pandemia, motivul pentru care premierul român nu a venit, a fost o chestiune ambalată frumos, dar apreciez gestul premierului de la Bucureşti”, a spus Iurie Reniţă, care a mai precizat că, pe plan extern, Republica Moldova înseamnă trei secunde întrevederi ale lui Dodon şi două secunde poze.
Potrivit deputatului, o politică externă coerentă se bazează pe un program naţional şi pe o conducere naţională, restul fiind gesturi care compromit imaginea Republicii Moldova.
„Îmi pare rău şi până astăzi că PD susţine acest regim nociv al lui Dodon”, a conchis Iurie Reniţă.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: