23 / 01 / 2022


Depăşire mortală

* vineri dimineaţă, şoferul unui autoturism s-a angajat într-o depăşire riscantă a unui autobuz pe DN 2B, în zona localității…

De redactia , in Actualitate , at 12/12/2020

* vineri dimineaţă, şoferul unui autoturism s-a angajat într-o depăşire riscantă a unui autobuz pe DN 2B, în zona localității Oprişeneşti * bărbatul care conducea un autoturism de teren „Toyota” a intrat în coliziune frontală cu un TIR, iar autobuzul s-a răsturnat pe câmp * accidentul s-a soldat cu două persoane decedate şi două persoane rănite, traficul în zonă fiind blocat câteva ore

Tragedie rutieră pe DN 2B, în afara localității Oprișenești. O depăşire riscantă avea să ducă la un carambol pe şosea, evenimentul fiind soldat cu două persoane decedate şi două rănite. După cum v-am informat ieri, în ediţia online, un bărbat care conducea un autoturism de teren „Toyota” a intrat în coliziune frontală cu un TIR, asta după ce a intrat în depăşirea unui autobuz care lăsase muncitori la o firmă din Brăila. Traficul în zona unde s-a produs accidentul a fost blocat câteva ore.
După cum au stabilit poliţiştii, vineri dimineață, în jurul orei 07.00, şoferul unui autoturism, în varstă de 63 de ani, din Galaţi, se deplasa din direcția Brăila către Buzău. Acesta s-a angajat în depășirea unui autobuz care circula regulamentar în aceeași direcție și a intrat în coliziune frontală cu un tir. Pentru a evita impactul, autobuzul, în care se aflau trei persoane, a iesit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. „În urma accidentului a rezultat decesul șoferului autoturismului și al unuia dintre pasagerii autobuzului, în vârstă de 23 de ani. De asemenea, alte două persoane au suferit vătămări corporale ușoare, respectiv șoferul autobuzului, în vârstă de 33 de ani și celălalt pasager, în vârstă de 56 de ani. Aceștia au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Brăila.
În cauză s-a intocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs nefericitul accident.
Echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă s-au deplasat la faţa locului pentru a prelua răniţii şi a-i transporta la spital, personalul medical spunând că cele două persoane erau în stare stabilă. Cercetarea la faţa locului a fost efectuată de poliţiştii de la Serviciul Rutier Brăila,  pompierii si echipajele SMURD deplasându-se la locul tragediei. După cum a transmis Ştefan Stoian, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, la scurt timp de la producerea evenimentului, a intervenit Garda Ianca cu o autospecială (ASAS) şi un SMURD. Ni s-a transmis faptul că au rezultat patru victime, două decedate şi două persoane rănite care au rămas încarcerate, fiind descarcerate de pompieri. „Acţionează din cadrul ISU: 2 echipaje SMURD, 1 Decarcerare, 1 ASAS şi 2 ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila. Se mai deplasează în sprijin o macare de la SC Braicar”, a transmis col. Stoian.
Prezent la locul tragediei, comisar Şerbănescu Cosmin, din cadrul Poliţiei Rutiere Brăila, a precizat ce s-a stabilit după primele cercetări efectuate la faţa locului. „Din primele cercetări se pare că conducătorul auto al unui autoturism  Toyota se angajează în depăşirea neregulamentară a unui autocar, pătrunde pe contrasens unde intră în coliziune frontală cu un autotren. Conducătorul autocarului încearcă să depăşească la rândul său locul evenimentului, prinde acostamentul şi pierde controlul volanului, apoi se răstoarnă în afara carosabilului. În urma evenimentului rezultă două persoane decedate şi două rănite”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: