28 / 01 / 2022


Departamentul de Stat al SUA, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu ~ InfoPrut

Purtărorul de cuvânt al Departamentului de stat al SUA, Cale Brown, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/12/2020

Purtărorul de cuvânt al Departamentului de stat al SUA, Cale Brown, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, noul preşedinte al Republicii Moldova, potrivit TVR Moldova.

„O felicităm pe Doamna Preşedinte Sandu cu ocazia inaugurării sale istorice astăzi. Noul an va aduce cu siguranţă noi oportunităţi pentru Republica Moldova, iar Statele Unite vor continua să-i fie un partener stabil. Ne angajăm să lucrăm îndeaproape cu administraţia dumneaei asupra priorităţilor noastre comune de bună guvernare, reforme în sectorul justiţiei şi creştere economică”, este mesajul Departamentului de Stat al SUA.
Maia Sandu a depus jurământul constituțional și a intrat joi, 24 decembrie, în exercițiul funcției de președinte al R. Moldova.
De asemenea, președinții României, Lituaniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Poloniei și Slovaciei au venit cu o declarație comună prin care au felicitat-o pe Maia Sandu cu prilejul învestirii ca Președinte al Republicii Moldova.
Potrivit acestora, Sandu a obținut un puternic mandat din partea cetățenilor Republicii Moldova, care așteaptă schimbări, o agendă de reforme mai ambițioasă, democrație și legături mai apropiate cu UE.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: