25 / 09 / 2023


Demers privind excluderea lui Igor Dodon din cursa pentru prezidențiale

Candidatul Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă a înaintat un demers către Comisia Electorală Centrală prin care a solicitat excluderea lui…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/10/2020

Candidatul Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă a înaintat un demers către Comisia Electorală Centrală prin care a solicitat excluderea lui Igor Dodon din cursa pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Reacția vine în urma unei investigații publicate de presa de la Chișinău care demonstrează că Igor Dodon s-a întâlnit cu oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc la sfârșitul acestei veri.
„Prin prezenta cerem Comisiei Electorale Centrale (CEC) anularea înregistrării candidatului Igor Dodon, și excluderea acestuia din cursa electorala pentru alegerile prezidențiale, pe baza art.72 alin 5) din Codul Electoral, ca urmare a folosirii mijloacelor materiale nedeclarate, puse la dispoziția acestuia de către Vladimir Plahotniuc, în timpul campaniei electorale, pe baza întâlnirii lor secrete din 30 august, curent, din Grecia, lucru prezentat in investigația realizată de Ziarul Național. Mai mult decât atât, o persoana oficială a RM, mai exact cel care deține funcția de președinte, a comis infracțiunile prevăzute de art. 41 și 49 din Codul Penal, întâlnindu-se cu Plahotniuc, dat în urmărire generală și căutare internaționala de RM”, se arată în demersul respectiv.
Totodată în document se menționează că Igor Dodon fiind și șeful Consiliului Suprem de Securitate, având în subordine directă SIS și SPPS, era obligat să întreprindă toate masurile pentru reținerea lui Plahotniuc și să depună un denunț la procuratură în acest sens. „Or, în realitate ei au făcut o noua înțelegere secretă cu Plahotniuc, prin care acesta i-a pus la dispoziție întreg holdingul mediatic „General Media Group”, precum si tot sprijinul material si financiar necesar in campanie. În contrapartida, Igor Dodon, a lăsat neatinse fraudele lui Plahotniuc, bunurile și activele ilegal acaparate din proprietatea statului, precum: Compania Air Moldova, Aeroportul Internațional Chișinău, Hotelul „Codru”, Hotelul „National”, Restaurantul „La Izvor” etc. Această înțelegere infracțională este incompatibilă cu statutul de candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: