17 / 04 / 2024


Decăderea regimului Macron și prăbușirea USR – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 23/11/2023

Uniunea Salvați România este un partid tânăr căzut rapid în capcanele progresismului internaționalist, la fel ca și părintele său de la Paris. Decăderea regimului Macron și lipsa susținerii pentru pupilul de la București a dus USR la marginea clasamentului și chiar riscă să nu mai intre în Parlamentul European din cauza scandalului Lasconi.

Mai rău decât un declin al statului francez, este o decadență. Noţiunea de declin desemnează elementele materiale ale puterii; decadenţa se referă la valori, la hrana psihică, la viziunea asupra lumii care condiţionează perseverenţa în fiinţa unei civilizaţii. Marele Julien Freund a arătat că categoria decadenței era esențială pentru înțelegerea istoriei. Dacă diferitele națiuni occidentale sunt toate afectate de acest rău, așa cum o demonstrează demografie și cultură, cazul Franței este deosebit de grav. Este o prăbușire asupra propriei persoane, iar Emmanuel Macron e cel mai bun exemplu.

Cătălin Drulă este un președinte șters ce nu a reușit nici măcar să se ridice la nivelul agramatului Nicolae Ciucă. USR este un partid capturat de interese absconse unde meritocrația este eliminată. Dacă ești un pic mai inteligent decât cartelul Barna, Drulă, Ghinea, ești marginalizat și chiar dat afară din partid. În USR se fac dosare de cadre ca în perioada stalinistă, iar cine contestă cartelul de la București și în special cei care emit opinii diferite față de orânduirea nemormaxistă a partidului au de suferit.

USR este un partid născut odată cu mișcarea “la republique en marche” și va muri odată cu ea, adică la finalul mandatului lui Emmanuel Macron. Acest partid marionetă creat în laboratoarele sistemului a intrat într-un declin ireversibil și nimic nu îl mai poate salva.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *