27 / 05 / 2022


De ce nu avem mașini zburătoare și nici nu vom avea prea curând

​În iunie 2021 o mașină zburătoare a executat un zbor de 35 de minute între două aeroporturi din Slovacia. Vehiculul…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 15/01/2022

​În iunie 2021 o mașină zburătoare a executat un zbor de 35 de minute între două aeroporturi din Slovacia. Vehiculul cu motor de BMW avea nevoie de sub 3 minute pentru a se transforma din automobil în avion. De câteva zeci de ani auzim că mașinile zburătoare vor deveni realitate, dar acel termen rămâne mereu la 10-15 ani distanță. Mai jos puteți afla de ce o mașină zburătoare bună este imposibil de construit, ce progrese s-au făcut și cum vor arăta vehiculele care, totuși, vor zbura în orașe spre anul 2030.

Informația pe scurt

  • Sectorul mobilității aeriene urbane se împarte în două mari categorii: 1.Mașini zburătoare care por rula pe șosea, dar și în aer și trebuie conduse de oameni cu licență de pilot și au nevoie de sute de metri pentru aterizare și decolare. 2. Un fel de drone uriașe cu motor electric care decolează și aterizează la punct fix și vor putea rula complet autonom.
  • Este imposibil de construit un automobil zburător reușit fiindcă, tehnologic vorbind, mașinile și avioanele sunt foarte diferite. Un autoturism trebuie să fie suficient de greu și de robust pentru a sta bine pe drum, în timp ce un avion trebuie să fie cât mai ușor și foarte aerodinamic. Încrucișarea dintre cele două lumi este complicată.
  • Și dacă vor exista modele 100% sigure de automobile zburătoare, prețurile vor fi de ordinul sutelor de mii de dolari din cauza tehnologiilor legate de zbor care sunt mai scumpe decât cele auto. Asta va însemna că aceste mașini vor fi mereu de nișă.
  • Mult mai promițător este domeniul taxi-urilor aeriene: planul ar fi să aterizeze și să decoleze de pe cele mai înalte clădiri și să poată fi chemate printr-o aplicație de pe mobil.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: