15 / 06 / 2021


Darius Pop(AUR): Redeschiderea școlilor este și victoria AUR

Campania AUR din Parlament a dat roade. După presiunile venite din partea Alianței, precum și din partea societății civile, Iohannis…

De redactia , in Actualitate , at 06/02/2021

Campania AUR din Parlament a dat roade. După presiunile venite din partea Alianței, precum și din partea societății civile, Iohannis a decis astăzi, după consultările de la Cotroceni, că școlile se vor redeschide începând cu 8 februarie.

Darius Pop felicită votanții și simpatizanții AUR, care au susținut partidul în demersul pentru redeschiderea școlilor:

Victoria voastră! Se redeschid școlile! Întrebarea e de ce au fost închise atâta timp dar acum hai să ne concentrăm ca să nu se închidă iar. UNIȚI!

Potrivit informațiilor, decizia de redeschidere a școlilor va trebui reglementată printr-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, odată cu stabilirea mai multor norme sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19.

Cele 3 scenarii pentru redeschiderea școlilor:

în scenariul verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid și copiii merg la școală.în localitățile aflat în scenariul galben copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XI vor merge la școală, în timp ce restul elevilor învață online.în cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Klaus Iohannis i-a convocat astăzi la Cotroceni pe Florin Cîțu și miniștrii din guvernul său, Raed Arafat și pe dr. Adriana Pistol – directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: