23 / 06 / 2021


Daniel Ioniță, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române: „Ne face din nou să retrăim pașii făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România”

Astăzi, 24 ianuarie 2021, Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, a venit cu un mesaj cu ocazia aniversării Unirii…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/01/2021

Astăzi, 24 ianuarie 2021, Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, a venit cu un mesaj cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române.

Astfel, diplomatul a reamintit că ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.
„După mai mulți ani în care pașii elitelor românești de atunci spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei din acele timpuri, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea tânărului stat român într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor”, a mai specificat Daniel Ioniță.
Totodată el a mai specificat că de atunci, au urmat și alte momente foarte importante în istoria României și făcând arc peste timp, putem afirma că vocația europeană a românilor a fost reconfirmată prin obținerea statutului de membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007.
„După 162 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, pașii făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România”, a conchis ambasadorul Daniel Ioniță.
Amintim că, în fiecare an, la 24 ianuarie, este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Țara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Evenimentul, cunoscut și ca Mica Unire, a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului național unitar român.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: