15 / 10 / 2021


Daniel-Gheorge Rusu (AUR): Alba Iulia poate deveni oricând un focar de infecție din cauza gunoaielor

Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR de Alba, i-a adresat ministrului Mediului Barna Tánczos o întrebare parlamentară privind situația gunoaielor din Alba…

De redactia , in Flux de Știri , at 22/09/2021 Etichete: ,

Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR de Alba, i-a adresat ministrului Mediului Barna Tánczos o întrebare parlamentară privind situația gunoaielor din Alba Iulia.

„Alba Iulia se confruntă de câteva luni cu o problemă care afectează sănătatea cetățenilor și anume, colectarea deșeurilor – care este făcută parțial sau deloc. Problemele au început după inaugurarea Centrului de Management al Deșeurilor de la Galda de Jos (CMID), care ar fi trebuit să preia toate deșeurile din zonă, dar operatorul local de salubritate a încercat să ducă o cantitate mult mai mare decât cea convenită”, explică Rusu.

În plus, precizează deputatul AUR, Comisia Europeană a trimis României, în luna iunie, două avize motivate în cadrul pachetului de constatare a neîndeplinirii obligațiilor (infringement), solicitând autorităților naționale să transpună integral în legislația națională noile norme ale UE privind depozitele de deșeuri, cele privind gestionarea deșeurilor și cele privind prevenirea deșeurilor de ambalaje.

Daniel-Gheorghe Rusu i-a solicitat ministrului Mediului să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Ce măsuri va lua Ministerul Mediului pentru a rezolva problema menționată și ce va întreprinde pentru a preveni repetabilitatea ei? 
  2. Ce măsuri au luat Garda de Mediu și Agenția de Mediu privind situația menționată? 

Comentarii


%d blogeri au apreciat: