28 / 01 / 2022


Danezii de la FirstFarms vând 238 de hectare de teren din vestul României cu peste 11,4 milioane euro

Danezii de la FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, au semnat o nouă tranzacție de vânzare, de…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 17/12/2020

Danezii de la FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, au semnat o nouă tranzacție de vânzare, de această dată a 238 de hectare, dintr-un total de 1.675 hectare de teren în vestul României, cu echivalentul a peste 11,4 milioane euro. În octombrie, danezii au finalizat tranzacția de vânzare a 618 hectare din cele 1.675 hectare de teren, tot pentru 11,4 milioane euro. O parte semnificativă a terenului a fost achiziționată în 2007-2008 și exploatată în ultimii 5 ani, dar fără rezultate care să fie considerate satisfăcătoare.

Veniturile din vestul României reprezintă 5% din veniturile totale ale FirstFarms. În martie, cum a anunțat Profit.ro, danezii au semnat un acord condiționat pentru a prelua terenurile din România ale companiei daneze AIC, deținute prin intermediul firmei AISM, tranzacție care va fi parafată prin cedarea către vânzători a unui pachet de acțiuni în FirstFarms.

În luna ianuarie, FirstFarms a semnat o scrisoare de intenție privind preluarea AIC, ale cărei principale active sunt în România.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: