26 / 05 / 2024


Dan Tanasă: „Acceptarea unei aderări parțiale la Schengen înseamnă o înfrângere pentru România.” – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 30/12/2023

Deputatul AUR Dan Tanasă susține că aderarea la Schengen este un drept al românilor obținut de ani buni, unul pe care Austria ni-l încalcă în mod nedrept. Acceptarea unei aderări parțiale la Schengen înseamnă o înfrângere pentru România.

Iată ce a spus acesta: „Intrarea în Schengen doar cu frontierele maritime și aeriene nu va rezolva problema transportatorilor români sau a fraților noștri care lucrează și locuiesc în Europa și care de sărbători vin acasă. Doar un Schengen parțial nu va reduce timpul de așteptare la vamă, nu îi va ajuta pe românii care vin din străinătate să stea mai puțin la vamă, firmele de transport vor avea în continuare pierderi uriașe.

Însă, Ciolacu și guvernul lui de tinichele dovedesc că se mulțumesc cu foarte puțin doar pentru a puncta electoral și nimic altceva.

Dan Tanasă a vorbit și despre condițiile acceptate de Ciolacu împreună cu Predoiu și Iohannis: „O aderare la Schengen cu condiții puse de Austria privind acceptarea de cote de imigranți reprezintă un eșec de proporții pentru țara noastră. Nu știm ce prevede acel acord politic despre care vorbesc cei din PSD și PNL, nu știm ce și-au asumat, ce au dat la schimb.

Un lucru însă îl știm: România și-a obținut dreptul de a fi în Schengen, nu trebuie să stăm cu mâna întinsă la Austria sau la alte țări.„, a mai spus Dan Tanasă.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii