20 / 09 / 2021


Dan Dungaciu: Guvernul Maia Sandu nu trebuie să înceapă direct cu reforme și măsuri de austeritate. Altfel, e ca în fotbal: „te-ai născut talent și mori speranță”

Republica Moldova și-a asumat o sarcină pe care nimeni din afara UE, ca stat, nu a reușit s-o facă până…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 28/07/2021

Republica Moldova și-a asumat o sarcină pe care nimeni din afara UE, ca stat, nu a reușit s-o facă până în acest moment. Declarația a fost făcută de Dan Dungaciu, analist politic de la București, care a atenționat că primii pași ai viitoarei guvernări de la Chișinău trebuie să fie axați pe tragerea la răspundere penală a mai multor funcționari publici, în caz contrar, așteptările oamenilor se vor transforma în dezamăgiri.
„Reformarea unei clase politice, lupta împotriva corupției, dezvoltare, modernizare, etc., sunt lucruri care nu s-au mai făcut în fostul spațiul URSS, fiind în afara Uniunii Europene. Cel puțin în ultimii 30 de ani, nu există o dovadă ca aceste lucruri pot fi realizate fiind în afara UE, adică făcând o europenizare fără integrare. Ar fi pentru prima dată când un stat ar reuși să facă așa ceva. Toate statele care au reușit câte ceva în lupta pentru prosperitate, în lupta împotriva corupției, sunt state care s-au integrat în UE și în NATO. De aceea, acesta este un experiment și R. Moldova își asumă, prin doamna Maia Sandu și toată verticala puterii, provocarea respectivă”, a declarat expertul.
Astfel, Dan Dungaciu s-a referit și la provocările pe care noua guvernare le va întâmpina în procesul de reformare a sistemului, dar și la revoluția anti-corupție anunțată recent de președintele R. Moldova.
Potrivit expertului, clasă birocratică din vechiul sistem, de care Maia Sandu a anunțat că nu mai are nevoie, va încerca indirect să facă tot ce poate ca noul sistem să eșueze. În context sursa, a vorbit și despre provocarea de a găsi în R. Moldova funcționari publici care să fie și onești și competenți și a atras atenția asupra unei tensiuni care se va naște inevitabil între Președinția R. Moldova și Guvernul de la Chișinău.
„De obicei,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: