18 / 06 / 2021


Dan Dungaciu, despre vaccinul trimis de România regiunii transnistrene: S-a început o campanie de manipulare tipic rusească prin care se propagă ideea că România vrea să facă rău locuitorilor din stânga Nistrului ~ InfoPrut

Autorităţile separatiste din regiunea transnistreană poartă o campanie de propagandă împotriva României în contextul pandemiei de Covid-19 şi a ajutorului…

De redactia , in Opinii , at 23/03/2021

Autorităţile separatiste din regiunea transnistreană poartă o campanie de propagandă împotriva României în contextul pandemiei de Covid-19 şi a ajutorului pe care România l-a trimis peste Prut. Vaccinuri care, trebuie subliniat, au fost donate cu titlu gratuit şi au ajuns şi în regiunea transnistreană, a declarat analistul politic de la București, Dan Dungaciu, potrivit DefenseRomania.

„După ce iniţial autorităţile din regiunea transnistreană au încercat să dezinformeze populaţia din stânga Nistrului, prin omisiune, declarând că dozele de vaccin AstraZeneca, ce urmează să ajungă în regiunea transnistreană sunt „un ajutor umanitar din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, Tiraspolul s-a văzut nevoit să mulţumească cu jumătate de gură României, după ce Ambasada ţării noastre de la Chişinău a publicat documente oficiale cu dozele donate care au ajuns şi în Transnistria”, a declarat Dungaciu în cadrul unei emisiuni.
Analistul politic subliniază că actuala criză prin care trece AstraZeneca a fost speculată de Tiraspol și folosită ca o oportunitate de aparatul de propagandă din regiunea separatistă și atenționează asupra narativului propagandei de la Tiraspol care dezinformează precizând că România a donat AstraZeneca pentru a face rău regiunii transnistrene.
„În Transnistria, unde au ajuns vaccinurile româneşti, s-a început o campanie de manipulare tipic rusească prin care se propagă ideea că România vrea să facă rău transnistrenilor, dându-le special vaccinul AstraZeneca care ar fi nociv, în timp ce cetăţenii din Transnistria declară unanim că nu se vaccinează cu aşa ceva. Este o manipulare mai dură decât prima, când nu s-a recunoscut meritul României în donaţie”, precizează Dan Dungaciu.
Profesorul Dungaciu a salutat totodată decizia autorităţilor de la București de a dona vaccin Republicii Moldova, dar subliniază că Bucureştiul plăteşte decizii politice eronate din trecut cu privire la Republica Moldova.
„Mesajul în Republica Moldova este „mulţumim România, mulţumim Europa”, nu doar România.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: