02 / 02 / 2023


Cutremurul din Java a făcut 162 de morți și sute de răniți. Video!

Cutremurul produs pe principala insulă indoneziană Java a provocat moartea a cel puțin 162 de persoane și rănirea a sute…

De redactia , in Flux de Știri , at 24/11/2022

Cutremurul produs pe principala insulă indoneziană Java a provocat moartea a cel puțin 162 de persoane și rănirea a sute de persoane, a declarat guvernatorul regional Ridwan Kamil, citat de BBC.
Cutremurul cu magnitudinea 5,6 a lovit orașul Cianjur din Java de Vest și s-a produs la o adâncime de 10 km, potrivit datelor US Geological Survey.
Zeci de persoane au fost transportate la spital, multe dintre ele fiind tratate în afara acestuia.
Zona în care s-a produs cutremurul este dens populată și predispusă la alunecări de teren, iar casele slab construite au fost reduse la ruine în multe zone.
Există rapoarte contradictorii în ceea ce privește numărul exact al morților și este dificil de obținut o cifră definitivă, deoarece eforturile de căutare și salvare continuă, adaugă BBC.
Anterior, autoritățile indoneziene au declarat că cel puțin 62 de persoane au murit.
Peste 13.000 de persoane au fost strămutate.
Mulți dintre răniți au fost tratați afară, în parcarea unui spital, după ce spitalul a rămas fără curent electric timp de mai multe ore în urma cutremurului, a declarat guvernatorul din Java de Vest, conform Mediafax.

Foto: Biziday

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: