25 / 03 / 2023


Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat,…

De redactia , in Flux de Știri , at 18/03/2023

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin
Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat, vineri, emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru presupusa responsabilitate în crime de război comise în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse.
„Astăzi, 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare în cazul a două persoane, în contextul crizei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisar prezidenţial rus pentru Drepturile copiilor, anunţă instanţa judiciară într-un comunicat citat de cotidianul Le Monde.
Mandatele de arestare au fost emise într-un caz care are legătură cu o investigaţie lansată de procurorii Curţii Penale Internaţionale (CPI) la cererea Ucrainei, care acuză Rusia că a deportat forţat mii de copii ucraineni din zonele de conflict, notează CNN.
CITEȘTE ȘI: Risc iminent de accidente la Giroc! „Dorel” a făcut-o… lată
Anticipând acţiunea de emitere a mandatelor de arestare, Rusia a transmis marţi că nu recunoaşte jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale. „Noi nu recunoaştem această instanţă, nu îi recunoaştem jurisdicţia”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul The Guardian.
(sursa: Mediafax)

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: