15 / 08 / 2022


Cursuri de robotică și programare, organizate pentru tinerii din R. Moldova cu susținerea UE ~ InfoPrut

165 de copii din sudul R. Moldova au absolvit cursurile de robotică și programare, organizate de „EU4Moldova: Startup City Cahul”,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/08/2022

165 de copii din sudul R. Moldova au absolvit cursurile de robotică și programare, organizate de „EU4Moldova: Startup City Cahul”, în parteneriat cu „Tekwill Academy Kids”, notează NordNews.

În cadrul cursului „Young Mechanic”, copiii studiază elemente de mecanică, construiesc dispozitive nemotorizate care lucrează datorită forței gravitaționale sau energiei eoliene și descoperă mecanismele în baza cărora funcționează diverse obiecte.
Programul cuprinde patru cursuri de Robotică și Programare, precum și ateliere STEAM, în cadrul cărora copiii efectuează diferite experimente și explorează fenomenele naturii.
Inițiativa este implementată de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.
„Cursurile nu doar oferă cunoștințe în robotică și programare, dar și ajută copiii să își dezvolte creativitatea, leadership-ul, lucrul în echipă, rezolvarea problemelor, toate aceste abilități fiind utile în școli și în afara lor, acum și în viitor. Suedia, în calitate de partener al „EU4Moldova: Startup City Cahul”, vede tot mai multă implicare în evenimentele și trainingurile pe care le susținem în regiune”, a declarat Catarina Nilsson, manager de program, Ambasada Suediei în Republica Moldova.
Cursurile tech pentru copii, organizate de „EU4Moldova: Startup City Cahul”, sunt adaptate ultimelor tendințe în educație. Acestea sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: