23 / 06 / 2021


Cursuri de limbă română, istorie și cultură românească pentru românii de pretutindeni

Asociația Glasul Istoriei din România a lansat proiectul educațional „Împreună pentru Educație”, care vine în sprijinul românilor de pretutindeni cu…

De redactia , in Magazin , at 26/01/2021

Asociația Glasul Istoriei din România a lansat proiectul educațional „Împreună pentru Educație”, care vine în sprijinul românilor de pretutindeni cu o platformă gratuită de cursuri și informații despre istoria și cultura românească. 
Platforma își propune să ofere românilor de pretutindeni, în special elevilor, profesorilor și părinților din comunitățile istorice românești din jurul granițelor României (Ucraina, Serbia), un set de cursuri despre limba și literatura română, istorie, cultură și civilizație românească, realizate de către specialiști, doctori în istorie și profesori. Scopul acestei platforme este de a compensa restricțiile sociale impuse de pandemie, intermediind astfel o apropiere virtuală de aria educațională și culturală.
„Prin acest proiect ne dorim să aducem în atenția publică materiale educaționale și suporturi didactice online pe care le considerăm importante în contextul unor întrebări firești pe care, în calitate de aparținători ai spațiului cultural românesc, este firesc să ni le punem: cine suntem, de unde venim și încotro mergem? Am încercat să ne adaptăm vremurilor din dorința de a veni în ajutorul tuturor elevilor care au nevoie de cursuri și lecții despre limba română și istoria românilor, dar și documentare despre personalităţile epocii moderne şi contemporane care au contribuit semnificativ la construirea unei imagini pozitive a României în spaţiul european. Suntem un ONG care crede în puterea educației de a transforma în bine societatea, începând cu fiecare în parte. Activitatea noastră este ghidată de următoarele valori: integritate, colaborare, responsabilitate și contribuţie. Ne dorim să dezvoltăm în continuare această platformă de educație și cultură românească, care să rezolve cât mai mult din necesitățile elevilor și cadrelor didactice din Serbia și Ucraina care nu au acces la educație și fond de carte în limba română”, a declarat Ionuț Cojocaru, președintele Asociației Glasul Istoriei.
Unul dintre principalele cursuri de pe platforma www.impreunapentrueducatie.com este dedicat limbii române și este structurat în două categorii: literatură românească și gramatica limbii române.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: