21 / 09 / 2021


Cum vor arăta buletinele de vot pentru prezidențiale și cu ce acte se va putea vota ~ InfoPrut

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de vineri, modelul şi textul buletinului de vot, precum şi ordinea de înscriere…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/10/2020

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de vineri, modelul şi textul buletinului de vot, precum şi ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletin pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020.

Primul pe listă este Renato Usatîi, urmat de Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.
În fiecare patrulater, în partea stângă se imprimă simbolul concurentului electoral, iar în partea dreaptă se imprimă un cerc, în care alegătorul urmează să aplice ştampila cu inscripţia „Votat”.
În acest context, Agenţia Servicii Publice îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le deţin şi să întreprindă acţiuni de a le preschimba până la data desfăşurării scrutinului electoral, în cazul în care acestea nu sunt valabile.
Pentru eliberarea actelor de identitate solicitanţii se pot adresa la orice centru multifuncţional al Agenţiei Servicii Publice, indiferent de locul înregistrării la domiciliu şi/ sau reşedinţa temporară, iar cei aflaţi în străinătate – la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova (MDOC). În lipsa MDOC, în statul de reşedinţă al solicitantului cererea respectivă poate fi depusă la orice MDOC.
Cetăţenii au posibilitatea de a-şi planifica în prealabil vizita în subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice, utilizând Sistemul informaţional „Programare prealabilă” prin intermediul paginii oficiale a Agenţiei Servicii Publice www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncţionale, precum şi prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909. Serviciul de programare se oferă în mod gratuit şi este disponibil 24 de ore în funcţie  de programul de lucru al oficiului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: