27 / 01 / 2022


Cum va scoate Maia Sandu Republica Moldova din sărăcie, dacă va ajunge președinte

Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, a prezentat astăzi primele zece acțiuni anti-sărăcie pe care le…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 09/11/2020

Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, a prezentat astăzi primele zece acțiuni anti-sărăcie pe care le va face în calitate de președinte al R. Moldova. 
Potrivit sursei, în ultima perioadă, statul a sărăcit drastic, iar oamenii au pierdut veniturile atât aici în R. Moldova, cât și peste hotare.
„Am văzut la întâlnirile electorale oameni disperați, loviți crunt de criza economică și de restricțiile pe care autoritățile le-au impus fără nici o grijă sau responsabilitate pentru oamenii afectați. Prețurile au crescut. Accesul la servicii medicale, accesul la educație, grădinița, transportul public a devenit mai dificil. Pe fundalul acestei sărăcii, actuala guvernare se joacă de-a țara în bunghi. Președintele umblă cu caravana de mercedesuri la întâlniri electorale, premierul organizează nunți apoi dispare pentru 2 luni, primarul Chișinăului își ia concediu electoral în timp ce orașul se sufocă, iar în Parlament e piață de voturi și de deputați. Unica speranță a cetățenilor este să transmită un mesaj dur clasei politice că așa nu se mai poate. Alegerile prezidențiale sunt doar primul pas spre o schimbare reală. Al doilea pas trebuie să fie alegerile parlamentare anticipate”, a punctat Maia Sandu.
Candidatul PAS a specificat că prioritatea sa imediată ca președinte va fi să întoarcă autoritățile cu fața la problemele reale ale oamenilor.
Astfel, Maia Sandu a prezentat primele zece acțiuni prioritare în calitate de Președinte pentru a scoate țara din sărăcie și a crește bunăstarea oamenilor. „Voi reduce cheltuielile Președintelui, voi identifica soluții legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, voi insista ca bugetul pentru anul 2021 să fie un buget pentru oameni, voi scoate Moldova din izolare internațională și voi aduce finanțare pentru economie, voi solicita suport de la partenerii internaționali pentru a depăși pandemia. Voi iniția discuții cu parteneri internaționali pentru un program de susține a oamenilor în vârstă cu venituri mici.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: