22 / 01 / 2022


Cum și unde vor putea vota cetățenii români din Republica Moldova la alegerile parlamentare din România ~ InfoPrut

Ambasada României la Chișinău reamintește cetățenilor români din Republica Moldova că în zilele de 5 și 6 decembrie 2020 se…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 19/11/2020

Ambasada României la Chișinău reamintește cetățenilor români din Republica Moldova că în zilele de 5 și 6 decembrie 2020 se vor desfășura alegerile pentru Parlamentul României și pot vota consultând lista cu amplasarea secțiilor de votare, deschide între orele 07,00 și 21,00.

Alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate votează în cadrul alegerilor parlamentare pentru senatorii și deputații circumscripției electorale pentru cetățenii din afara țării. Circumscripția electorală pentru cetățenii români din afara țării este reprezentată de 4 deputați și 2 senatori.
Totodată, Ambasada subliniază că alegătorii care la ora 21,00 se află în interiorul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot vota până la ora 23,59.
Pentru a primi toate răspunsurile necesare, instituția a decis să le ofere în avans cetățenilor români care se află în Republica Moldova în ziua votării sau care au domiciliul în Republica Moldova.

Dacă am domiciliul/reședința în străinătate şi în ziua votării mă aflu în România, pot vota?

Dacă aveți domiciliul în străinătate, nu puteți vota în România. Dacă aveți reședința în străinătate, puteți vota în România doar la secția de votare la care sunteți arondat, conform adresei de domiciliu din România sau la orice altă secție organizată în circumscripția respectivă, în cazul în care nu sunteți în localitatea de domiciliu.

Am domiciliul în România, dar pe 6 decembrie sunt în delegație în străinătate. Pot vota?

Nu puteți vota în străinătate dacă aveți domiciliul în România.
La secțiile de votare organizate în străinătate pot vota doar cetățenii români care fac dovada faptului că au domiciliul sau reședința în străinătate. Sunt exceptați: militarii, polițiștii și personalul civil român din instituțiile sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională trimiși în misiune în teatre de operații din străinătate,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: