21 / 10 / 2021


Cum se va vota la prezidențialele din R. Moldova pe timp de pandemie

La alegerile prezidențiale din Republica Moldova, accesul în secția de votare va fi permis doar alegătorilor care vor purta mască…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/11/2020

La alegerile prezidențiale din Republica Moldova, accesul în secția de votare va fi permis doar alegătorilor care vor purta mască de protecție. În acest sens, fiecare votant va primi gratuit câte o mască.

Conform deciziei din 13 octombrie a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică, persoanele care manifestă simptome ale infecției respiratorii acute (febră, tuse, respirație dificilă, etc.) și se prezintă la votare până la ora 15.00, nu vor fi admise în incinta secției de votare, dar vor fi înscrise în lista pentru votare la domiciliu. Pentru cele cu aceleași simptome care se vor prezenta după această oră, se vor crea condiții de votare și se va asigura contactul minim cu persoanele aflate în secția de votare.

În incinta secției de votare, alegătorii vor prezenta de la distanță operatorului și membrului biroului electoral actul de identitate în baza căruia urmează să voteze și vor utiliza propriile pixuri la aplicarea semnăturii în listele electorale.
De asemenea, votanților li se recomandă utilizarea mănușilor igienice la aplicarea ștampilei “Votat” în cabina de vot pentru evitarea unei eventuale contaminări. Alegătorii se vor afla în incinta secției doar pe perioada strict necesară procesului de votare după care imediat vor părăsi localul.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: