22 / 09 / 2021


Cum pot intra cetățenii R. Moldova în Ucraina ~ InfoPrut

Ambasada R. Moldova în Ucraina informează că au fost actualizate condiţiile de călătorie în Ucraina. Astfel, cetăţenii Republicii Moldova pot…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/08/2021

Ambasada R. Moldova în Ucraina informează că au fost actualizate condiţiile de călătorie în Ucraina.

Astfel, cetăţenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean (cu excepţia celor sosiţi din Federaţia Rusă şi Republica India după data de 05.08.2021), prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat poliţa de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 şi/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum şi unul din următoarele documente:
– rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat cu cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei sau
– rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului
coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat cu cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei sau
– certificat medical emis de autorităţile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.
Documentele menţionate urmează a fi emise sau traduse în limba engleză.
Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta până la 12 ani, ei urmând să dispună doar de poliţa de asigurare medicală.
În absenţa poliţei de asigurare şi/sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat a Ucrainei, pentru intrare sau tranzit, va fi refuzată de către autorităţile ucrainene.
Poliţa de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observaţiei urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanţă în Ucraina. Valabilitatea poliţei de asigurare urmează să acopere perioada de şedere în Ucraina.
Cetăţenii Republicii Moldova care intenţionează să sosească din Federaţia Rusă şi India în Ucraina trebuie să cunoască că, începând cu data de 5 august, persoanele care s-au aflat pe teritoriul acestor state mai mult de 7 zile în ultimele 14 zile,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: