27 / 05 / 2022


Cum poate fi mobilizat electoratul unionist

Reprezentanții societății civile au venit cu un apel către alegători și candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova în…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 28/10/2020

Reprezentanții societății civile au venit cu un apel către alegători și candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova în contextul scrutinului electoral de duminică, 1 noiembrie 2020.
Astfel potrivit sursei, parcursul european al Republicii Moldova, reîntoarcerea în spațiul identitar al devenirii noastre naționale, limba oficială a statului – limba română și simbolul național „Tricolorul” au fost fixate pentru totdeauna în Declarația de Independență din data de 27 august 1991. Însă drumul firesc spre libertate și unitate a fost stopat de forțele imperiale revanșarde, care au declanșat războiul din 1992. Și astăzi, R. Moldova mai stă țintuită în tranșeele de la Nistru și nu se poate dezvolta și moderniza.
„Fruntașii Mișcării de Renaștere Națională, deputații din Primul Parlament și reprezentanții societății civile, conștienți de responsabilitatea istorică ce le revine, se văd obligați de a constata cu regret, că odată cu scurgerea timpului, majoritatea absolută a politicienilor a abandonat Programul de Renaștere Națională și a dat foc Declarației de Independență, cel mai important document și obstacol în capturarea statului de grupările mafiote de la putere. Dar, flacăra aprinsă de sutele de mii de moldoveni în perioada deșteptării naționale și dorința lor de a trăi liber în „spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale” s-a extins de la an la an și cuprinde în prezent peste 35 la sută din electorat. Acești alegători sunt adepții conștienți ai reîntregirii poporului român și promovează deschis și legal idealul UNIRII”, se arată în apel.
Totodată semnatarii mai subliniază că electoratul unionist este cel mai conștient – știe exact ce-și dorește, încotro merge și unde trebuie să ajungă. „Acest electorat este atașat cel mai tare și de ideea integrării europene a Republicii Moldova. Electoratul unionist nu poate fi mințit și manipulat la nesfârșit. El nu este înregimentat în partide politice și nu crede orbește în declarațiile liderilor de partid.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: