18 / 06 / 2021


Cum i-a adus „Războiul sateliților” dintre SpaceX și Amazon în conflict pe primii doi cei mai bogați oameni din lume

SpaceX și Amazon, companii conduse de cei mai bogați oameni din lume, au intrat în conflict datorită proiectelor concurente privind…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 01/02/2021

SpaceX și Amazon, companii conduse de cei mai bogați oameni din lume, au intrat în conflict datorită proiectelor concurente privind furnizarea de internet prin satelit, SpaceX acuzând Amazon „sufocarea competiției” în timp ce Amazon acuză compania lui Elon Musk că încearcă să „înăbușe din fașă concurența”, relatează CNN.

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, are o avere estimată la 209 miliarde de dolari. Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, are o avere situată în jurul a 192 de milarde de dolari (mai mică decât al lui Musk dar mai mare decât PIB-ul anual a peste jumătate din țările lumii în 2020, potrivit Fondului Monetar Internațional).

În centrul înțepăturilor dintre cele două companii este o tentativă recentă a SpaceX de a modifica licența Starlink, masiva sa constelație de sateliți de internet, compania lui Elon Musk lansând deja peste 900.

SpaceX a obținut anterior permisiunea guvernului federal al Statelor Unite să lanseze mii de sateliți pentru a completa constelația Starlink.

Însă compania aerospațială a anunțat că vrea să plaseze câteva mii de sateliți la o altitudine mai joasă decât planul și autorizația inițială într-o cerere recentă adresată Comisiei Federale de Comunicații a SUA (FCC).

Modificarea propusă ar putea pune sateliții Starlink în calea unei alte constelații, Project Kuiper al Amazon. Compania lui Jeff Bezos nu a lansat încă niciun satelit dar a obținut o licență din partea FCC pentru proiect.

Planurile actuale ale Amazon includ plasarea în orbită a sateliților săi la o altitudine de aproximativ 590 de kilometri. SpaceX vrea modificarea licenței sale pentru a plasa aproape 3.000 de sateliți la o altitudine situată între 540 și 570 de km înălțime, orbită despre care Amazon spune că este prea apropiată de cea a constelației sale.

Compania lui Bezos afirmă că plasarea sateliților Starlink la altitudinea respectivă ar putea bruia sateliții Project Kuiper și alții din rețele apropiate.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: